Webmail
MyBTCnew
Online
ChangeOperator

Aanvraag tot activering voor bedrijven

Tot onze grote spijt hebben wij in 2017 beslist om nieuwe inschrijvingen voor een product met internet, voorlopig te bevriezen.


Voor VOIP telefonie kan u terecht bij: www.voiptiger.com

Voor een mobiele cloud-telefooncentrale: www.flexphon.com


Waarom hebben wij beslist nieuwe inschrijvingen te bevriezen?

Wij maken onrechtstreeks gebruik van het netwerk van Proximus om vaste internet diensten aan te bieden. Het aanbod van Proximus, wat gereguleerd wordt door www.BIPT.be, laat ons niet toe een concurrentieel internet product in de markt te zetten. Het BIPT wordt overzien door de minister van telecommunicatie De Croo.

Het BIPT wil niet ingaan om belangrijke punten in het gereguleerde aanbod aan te pakken zoals:

  • de activatie kost per lijn is veel te hoog. Proximus betaalt hiervoor aan zijn onderaannemers die de installaties uitvoeren waarschijnlijk veel minder dan wat Proximus aanrekent in het gereguleerde aanbod. Wij vroegen aan het BIPT om hiernaar onderzoek te doen, maar dit cruciale punt valt “niet onder hun bevoegdheid”.
  • Voor een overname van een bestaande internet lijn, wat meestal eenvoudig volledig van op afstand kan plaatsvinden zonder kost, wordt in het gereguleerde aanbod de volle prijs van een gewone installatie aangerekend.
  • In vele gevallen wordt er een exuberante netwerk aanpassingskost (SNA) gevraagd van EUR 441,66 om een internet lijn aan te sluiten, waardoor we de klant moeten teleur stellen en deze niet kunnen aansluiten.
  • Het interconnectie punt met het Proximus netwerk: er is geen aanbod om aan te sluiten op 1 netwerk punt (en België is al zo klein), momenteel moeten we aansluiten op minstens 5 verschillende plaatsen in België, wat de complexiteit en dus de kost gevoelig verhoogt.

  • Voor het bepalen van de kosten gebruikt het BIPT een kostenmodel wat volgens ons duidelijk niet aan realiteit voldoet en dus geen concurrentie mogelijk maakt. Het BIPT weigert om dit kostenmodel te herzien. Zolang het BIPT blijft vasthouden aan dit onrealistisch kostenmodel zijn wij dan ook geen toekomst meer in het aanbieden van vast internet.

    Een belangrijk gegeven hier is dat Proximus voor 53,51% in het bezit is van de Belgische staat en het BIPT is een orgaan van de Belgische staat. Het hoeft dan ook absoluut niet te verbazen dat het BIPT niet wil meewerken aan een competitief aanbod. Je speelt toch ook geen voetbal match waarbij de trainer van de tegenpartij de scheidsrechter is?

    Voor klachten en meer info hieromtrent verwijzen wij u naar www.bipt.be of het cabinet van de Minister voor Telecom